Wij hebben als Medina Mediterrane getracht een een ideale mix van heerlijke gerechten uit landen rond het Middellandse Zeegebied, hieronder volgt een kleine beschrijving van deze keukens en onze keuze voor de gerechten.


De traditionele keukens van deze regio's ontstonden voornamelijk door het gebruik van verse producten uit de omgeving, die bestaat uit zowel  vlees, kazen, peulvruchten, paddenstoelen etc.  als vis en zeevruchten. De mediterrane bevolking waardeert haar eigen keuken met name om de versheid en kwaliteit van de gebruikte producten en de simpelheid of puurheid van het gerecht. De mediterrane keuken of het zogenaamde mediterrane dieet wordt beschouwd als één van de gezondste en voorkomt onder andere hart- en vaatziekten. Dit komt doordat het eetpatroon vooral bestaat uit vis, olijfolie, zeevruchten, groenten, peulvruchten en mager vlees en door de sterke voorkeur van de bevolking voor verse producten van hoge kwaliteit.  


De mediterrane keuken is ontzettend gevarieerd en kent enorme verschillen per regio. Wij hebben een selectie gemaakt van de heerlijkste gerechten uit de volgende landen:


Marokko:


De Marokkaanse keuken ligt tussen de Mediterrane keukens en de Afrikaanse keukens in. Deze is sterk beïnvloed door de keukens van de Arabieren en de Berbers.


Belangrijke gerechten zijn couscous, tajineschotels, briwat’s, de merguezworst en pastila’s. De Marokkaanse keuken staat erom bekend erg gekruid te zijn. Meer nog dan die van andere Arabische landen. Een bekend kruidenmengsel is Râs al Hânout waarin vele exotische kruiden worden gemengd.


Spanje:


De Spaanse keuken is één van de belangrijkste grondleggers van het Mediterraan dieet, er wordt scheutig gebruik van olijfolie, verschillende soorten uien, knoflook en peterselie verse vis, zeevruchten en mager vlees.


Wij hebben gekozen voor de volgende Spaanse gerechten zoals paella, tortilla en een paar verschillende tapa’s.


Italie:


De Italiaanse keuken omvat de inheemse kookkunst van het Italiaanse schiereiland. Deze keuken is zeer gevarieerd en seizoensgebonden. Er wordt veel belang gehecht aan het gebruik van verse ingrediënten. De Italiaanse keuken is in vele landen bekend en wij hebben een selectie gemaakt naar de meest gangbare gerechten uit dit land en kunnen u heerlijke pizza’s ( gebakken op een echte steenoven gestookt op gas), verse pasta’s en smakelijke panini’s en desserts serveren.


Waarin wij als MEDINA MEDITERRANE in proberen te slagen , is het samenbrengen van verschillende culturen. En daarmee bedoelen we niet enkel op culinaire aanbod, maar ook in onze cliënteel.  met op z'n minst 1 gemeenschappelijk ding: HOUDEN VAN LEKKER EN VERS ETEN.

Wij heten u bij voorbaat hartelijk welkom.


Home Over ons Menu Producten Reserveren Contact